Gerst met kastanjes en gemengde groente

Ingredi├źnten:
150 gram gepelde tamme kastanjes, 150 gram gerst, 50 gram linzen, 1 ui, 250 gram champignons, 200 gram prei, 1 winterpeen, 150 gram koolraap, zonnebloemolie, 1 theelepel venkelzaad, 1 theelepel kummel.

Bereidingswijze:
Kook de kastanjes, de gerst en de linzen samen in ongeveer 45 minuten in een pan gaar. Maak in die tijd de groenten schoon. Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in vieren en de prei in ringetjes. Verdeel de winterpeen en de koolraap in luciferdunne reepjes. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem of in een wadjang en bak de groente samen met de kruiden ongeveer 15 minuten op een middelmatig hoge vlam. Zorg ervoor dat de groente nog knapperig is. Meng er nu de kastanjes, de gerst en de linzen door en proef de schotel op smaak af.