Wortelsoep met kokosvlokken

Ingrediƫnten:
300 gram wortelen, 30 gram plantaardige boter, 1 ui, 1 liter groentebouillon of 1 liter water met een plantaardig soep of bouillontablet, wat verse citroenmelisse, 1 bekertje zure BIO-room, 4 theelepels gemalen kokos.

Bereidingswijze:
Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en leg de wortelen erin. Pel en snipper de ui en voeg de uisnippers bij de wortelen in de pan. Laat de groente circa 10 minuten aanfruiten en giet er dan de bouillon bij. Laat nog eens 10 minuten doorkoken en schep dan de gare groente uit de pan. Pureer ze in een elektrische mengbeker met wat bouillon of draai de groente door een roerzeef. Doe de groentepuree terug bij de vloeistof in de pan, voeg er wat fijngehakte citroenmelisse bij en draai het vuur uit. Serveer de soep in kommen met een bergje zure room waarop wat gemalen kokos is gestrooid.