Witte bonen in kerriesaus

Ingredi├źnten:
200 gram witte bonen, bonenkruid.

Voor de saus:
20 gram boter, 1 eetlepel kerrie, 1 ui, 20 gram volkorenmeel of ongebleekte bloem, 2 deciliter melk, 1 theelepel plantaardige bouillonkorrels.

Bereidingswijze:
Week de witte bonen een nacht tevoren. Ververs het weekwater en kook ze samen met wat bonenkruid gaar. Bereid intussen de kerriesaus. Smelt hiervoor de boter en voeg de kerrie toe. Pel en snipper de ui en laat de uisnippers meefruiten tot ze glazig zien. Roer er dan het meel door en laat dit een paar minuten onder voortdurend roeren op laag vuur mee warmen. Voeg vervolgens in twee keer goed roerend de melk toe en blijf roeren tot een dikgebonden saus is ontstaan. Breng de saus als ze aan de kook is op smaak met de bouillonkorrels. Schenk een deel ervan over de witte bonen en geef de rest er apart bij.