Soep met waterkers

Een recept voor een waterig voorjaarsgerecht... en nu maar hopen dat het echte voorjaar niet in het water valt! Dit is een lunchgerecht voor vier personen.

Benodigdheden
2 kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden, 40 gram bak- en braadproduct, 2 bosjes waterkers, 2 kruiden- of groentebouillontabletten, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 liter water, 150 ml sojaroom of soja cuisine, verse bieslook, versgemalen peper, eventueel zout

Bereidingswijze
Smelt het bak- en braadproduct en bak de aardappelblokjes en de knoflook zachtjes een paar minuutjes. Voeg 1 liter water toe, plus de bouillontabletten en breng het geheel aan de kook, onder goed roeren. Temper de hittebron tot laag en laat tien minuten zachtjes koken. Was de waterkers, verwijder de dikste stelen en hak de rest grof. Voeg toe aan de soep en laat die nog een paar minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer, roer er de soja cuisine door en maak op smaak af met peper en eventueel zout. Serveer direct. Lekker met een sneetje donker roggebrood of meergranen-stokbrood.