Spaghetti met spirulina

Wij hebben onlangs iets nieuws ontdekt in de natuurvoedingswinkel: van het merk Castagno, Spelt volkoren spaghetti met spirulina (een algje, heel gezond). Het ziet er zwart uit. De tekst op de verpakking garandeert dat het product afkomstig is van gecontroleerde biologische landbouw. We hebben het geprobeerd, zie onderstaand recept, en het is werkelijk heerlijk. Als je het gekookt hebt, ziet het er donkergroen-grijsachtig uit. En je proeft tenminste spaghetti, in plaats van "iets kleffigs tussen je groenten". Een aanrader!

Benodigdheden (voor vier personen)
Volkoren spelt spaghetti spirulina (bijv. Castagno Bruno, geïmporteerd door De Nieuwe Band) (Reken per persoon ca. 75 gram ongekookte spaghetti, maar zelf kook ik altijd het hele pak en extra roerbakgroenten, de hoeveelheden zoals hieronder vermeld en dan vries ik wat porties in), 2 eetlepels olijfolie mild, 1 zak (400 gr) champignon-roerbakgroenten (koelvak, supermarkt), 1 zak (400 gr) Italiaanse roerbakgroenten, tomatenketchup (zonder toegevoegde suikers, bijvoorbeeld van De Rit; er is een gewone versie en een "hot" versie), 1 zakje geraspte vegetarische kaas, Italiaanse kruiden, gedroogd of vers, maar in ieder geval verse basilicumblaadjes, peper uit de molen, eventueel een snufje cayennepeper (pas op, zeer pittig!), optioneel: een blikje tonijn op waterbasis, uitgelekt.

Bereidingswijze
Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de champignon-mix, ca. 2 minuten. Doe de groenten dan over in een schaal. Verhit dan de tweede lepel olijfolie in de wok en roerbak de Italiaanse roerbakgroenten. Doe deze groentenmix ook in een schaal en voeg kruiden en peper naar smaak toe aan beide schalen. Bij ons thuis doen we het zo: iedereen pakt naar believen spaghetti en beide groentenmixen, geraspte kaas en tomatenketchup. De visliefhebbers voegen wat tonijn toe. Bord in de magnetron en eten maar!