Pastasalade met asperges

Heerlijk, zo'n maaltijdsalade met het huidige tropische weer; lekker genieten op terras of balkon!

Benodigdheden (voor 2 personen):
100 gram volkoren-penne of spinazie-tagliatelle, 250 gram witte asperges, 1 zak gemengde slablaadjes, 1 courgette, in reepjes gesneden (ca. 5 cm), 1 stronk andijvie, schoongemaakt, gewassen en in reepjes gesneden, 1 eetlepel gehakte marjolein, 1 eetlepel gehakte peterselie, een halve citroen, geschild en in partjes gesneden (NB: de andere helft van de citroen heb je nodig voor de dressing!)

voor de dressing:
sap van een halve citroen, 2 eetlepels olijfolie, 1 grote theelepel geraspte citroenschil

Bereidingswijze:
Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze af met koud water in een zeef of vergiet, laat uitlekken en verder afkoelen. Schil de asperges: begin net voorbij het kopje en werk naar het uiteinde toe. Schil ze 1 keer helemaal in de rondte. Snijd de houtachtige eindjes eraf, ca. 2 cm. Snijd de asperges dan in stukjes van ca. 2,5 cm en kook ze gaar, samen met de courgettereepjes. Laat uitlekken en afkoelen.
Meng dan in een schaal de pasta met de asperge- en courgettestukjes en roer er de kruiden en citroenstukjes door. Klop vervolgens de dressing van de olijfolie, het citroensap en de citroenrasp en serveer deze apart bij het gerecht.
Leg nu op 2 borden of op een platte schaal de andijvie- en slablaadjes en schik daarop de asperge-pastasalade. Een vetarm gerecht!