Rijstsalade met avocado en vegetarische rookworstjes

Dit gerecht geeft energie door de rijst en vitamine E uit de avocado. Bovendien hebben de vetzuren in de zalm een gunstige werking op hart en bloedvaten.

Ingrediƫnten (voor 4 personen):
300 g pandanrijst, 2 rijpe avocado's, 250-300 vegetarische rookworstjes (in lange dunne repen gesneden), versgemalen zwarte peper, 1-1,5 el (rijst)azijn, 4 el olijfolie, 1-2 tl geraspte sinaasappelschil, 1-2tl geraspte mierikswortel, 1-2 el grofgesneden bieslook, 2 el korianderblaadjes, 50 g kleine rucola-slablaadjes

Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar volgens de instructies op het pak. Meng voor de dressing de olie, azijn, peper, sinaaspappelschil en mierikswortel goed door elkaar. Roer de helft van de dressing door de nog warme rijst en laat dit samen afkoelen. Snijd de avocado's in partjes en meng die met de rest van de dressing. Als de rijst helemaal is afgekoeld, meng die dan heel voorzichtig met de avocado (als je het te ruw doet dan verandert de avocado in mousse!), vegetarische strookjes rookworst, koriander, bieslook en rucola en bieslook.