Rijstnoedels met vlees vervangend filet en lente-ui

Vandaag weer een recept voor een heerlijk 's zomers gerecht. De gember en de rode peper in dit gerecht zorgen voor een goede spijsvertering en stimuleren de hersenen; precies wat we nodig hebben in deze warme tijden!

Ingrediƫnten:
ca. 150 gram brede rijstnoedels, 3-4 el olie, 2-3 el groene Thaise currypasta, 400 g vlees vervangend filet, in reepjes, 2 tl tamarindepasta, 2 el vissaus (nam pla), 2 el donkere sojasaus, 1 tl vloeibare honing, 3 sjalotjes, in dunne ringen, 50 g gemberwortel, geschild en in heel dunne reepjes gesneden, peper, 4 lente-uitjes, in schuine ringen gesneden, (Thaise) basilicumblaadjes, 2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd en in schuine ringen gesneden, 50 g ongezouten grof gehakte pinda's,

Bereidingswijze:
Week of kook de rijstnoedels gaar in heet water volgens gebruiksaanwijzing. Laat ze goed uitlekken. Verhit de olie en bak hierin de currypasta circa 5 min. Bak het vlees vervangend filet ca. 2 min. mee. Voeg sojasaus, vissaus, gemberwortel, honing, sjalotjes en tamarindepasta toe en laat dit mengsel op zacht vuur ca. 5 min. sudderen. Roer de noedels erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer met peper, lente-ui, basilicum en pinda's.