Granen en graanproducten:

  • Brood: volkoren, liefst biologisch, zonder bakkersvet, zowel gist als zuurdesem. Ook gebuild brood als grof niet wordt verdragen.
  • Rijst: zilvervliesrijst, bij diarree Basmati-rijst 
  • Meelproducten: alleen volkoren of gebuild.
  • Spaghetti en macaroni: alleen volkoren.
  • Andere granen: gierst (couscous), haver (muesli, havermout), rogge (knäckebrod), mais, gerst, boekweit, spelt.
  • Gekiemde zaden en granen: is een heel goede voedingsbron dachten we tot voor kort, nu blijken juist deze producten basis te zijn van de gevaarlijke EHEC-bacterie en soortgelijke. Inzake alfalfa, taugé en dergelijke producten zeggen we nu, niet kopen. Zelf maken schijnt ongevaarlijk te zijn omdat dan bepaalde (schadelijke)  technieken niet toegepast worden.
  • Zaden: zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad (evt. geroosterd), lijnzaad bij obstipatie.