Groenten:

  • Dagelijkse hoeveelheid: zo veel als men redelijkerwijze verdraagt, 500 g per dag of meer. Maar overdrijf niet.
  • Speciaal aanbevolen groenten: broccoli, koolsoorten, sojabonen, peulvruchten, tomaten, wortels, bieten, uien, knoflook. Ook hier een waarschuwing: niet te veel en altijd behoorlijk gevarieerd.
  • Aardappelen: mag 2-3 maal per week gegeten worden, bij sterke voorkeur ook vaker. In de schil koken. Ook toe te voegen aan groenteschotel.
  • Peulvruchten: toegestaan; soja-producten, zoals tofu, tahoe, sojamelk, sojayoghurt altijd beperkt!!
  • Groentesoep: alle groenten, ook erwtensoep met wortels en ui en andere groenten; tomatensoep (speciaal bij prostaatkanker), wordt geadviseerd vaak te eten, b.v. bij de broodmaaltijd.
  • Groentesappen: alle groenten kunnen als sap worden gebruikt, met name als er niet voldoende gegeten kan worden. Vooral wortels en rode bieten.